BMW recompensat pentru proiectele de dezvoltare durabila


BMW recompensat pentru proiectele de dezvoltare durabila

BMW pe locul patru in “Top 20 Green Power Partners for On-Site Power Generation”
Fabrica BMW din Carolina de Sud a urcat pe locul patru in clasamentul “Top 20 On-site Generation” al celor mai importanti utilizatori de energie alternativa, ierarhie realizata de Agentia de Protectie a Mediului (EPA) din SUA. In 2010, datorita sistemului BMW de prelucrare a gazelor din deseuri, compania a produs o energie estimata la aproape 62 milioane kilowatt-ora (kWh). Aceasta reprezinta circa 37% din totalul energiei consumate de companie, cel mai ridicat procentaj dintre corporatiile aflate in Top 10 Green Power Partners realizat de EPA. De asemenea, acest rezultat subliniaza decizia companiei de a inlocui sursele traditionale de generare a energiei cu alternative mai ecologice, din surse regenerabile.

“Aceasta reusita confirma angajamentul companiei noastre de a proteja mediul si de a implementa continuu metode de durata pentru captarea energiei regenerabile, inclusiv programul de prelucrare a gazelor din deseuri”, a spus Josef Kerscher, presedintele BMW Manufacturing.
Din 2003, gazul metan evacuat de un depozit de deseuri a fost colectat si a fost utilizat pentru a furniza mai mult de 50% din totalul de energie necesara la uzina BMW. In 2009 compania a investit 12 milioane de dolari in programul de prelucrare a gazului din deseuri pentru a spori eficienta generala. Implementarea programului a redus, anual, emisiile CO2 cu circa 92.000 tone si a economisit aproximativ cinci milioane de dolari din costurile cu energia. Recent, compania a anuntat adaugarea unui centru de stocare si distributie a hidrogenului in cadrul complexului energetic de 11 MW din interiorul uzinei. Acesta va fi utilizat pentru alimentarea unei flote de echipamente pentru manevrarea materialelor, care functioneaza cu pile de combustie si opereaza in interiorul noii hale de asamblare, cu o suprafata de 11,15 hectare, unde se produce noul BMW X3 din segmentul Sports Activity Vehicle.
“BMW Manufacturing este lider in utilizarea surselor regenerabile de energie”, a declarat Elizabeth Craig, director executiv EPA al Oficiului de Programe Atmosferice. “Actiunile lor contribuie la protejarea calitatii aerului si la ecologizarea surselor de energie.”
Conform Dow Jones Sustainability Indexes 2010, BMW Group a fost desemnat constructorul de automobile cu cele mai importante actiuni in ceea ce priveste dezvoltarea durabila pentru al saselea an consecutiv.
La inceputul acestei saptamani, EPA a actualizat fiecare din clasamentele National Top Partner, evidentiind unii dintre cei mai importanti cumparatori de energie verde din SUA.

Leave a Reply