Peste 200 de rideri inscrisi deja la cea de a opta editie a Red Bull Romaniacs


Peste 200 de rideri inscrisi deja la cea de a opta editie a Red Bull Romaniacs

Cu mai putin de doua luni inaintea startului editiei din 2011, peste 200 de rideri din 30 de tari s-au inscris in cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Anul acesta, Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie la Sibiu cu traditionalul Prolog din centrul orasului, urmand ca finisul competitiei sa fie consemnat, in Piata Mica din Sibiu, pe 20 iulie.

Popularitatea la nivel global a celui mai dificil raliu hard enduro din lume este incontinua crestere, iar acest lucru nu se vede doar in numarul mare de concurenti inscrisi pana pe 20 mai ci si din numarul tarilor in care se difuzeaza imagini de la Red Bull Romaniacs. Editia din 2010 a fost ilustrata la nivel global in peste 1377 ore de transmisie tv, iar numarul tarilor care au preluat competitia a fost de 211. Cu alte cuvinte, editia cu numarul sapte a hard enduro-ului din Carpati a ajuns atat in Europa cat si in America, America Latina, Asia, Africa, Australia si Noua Zeelanda.

In 2011, organizatorii competitiei coordonati de Martin Freinademetz, multiplu campion mondial de snowboard care in 2004 a indraznit sa puna bazele acestui hard enduro, au pregatit trasee pe care nu s-a mai mers pana acum. Aceste zone noi incluse in rutele Red Bull Romaniacs se datoreaza si initiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orastie.
Si in acest an concurentii vor avea in medie, in functie de clasa (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single,Hobby Team) intre 100 si 200 de km de traseu in zilele din munti.
Competitia va debuta pe 15 iulie cu verificarile administrative si tehnice. Pe 16 iulie se da startul oficial in raliu cu sesiunea de calificari pentru Prolog , programata incepand cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor rasuna motocicletele riderilor calificati pentru Prolog. De la fiecare clasa pentru Prolog se califica primii 16 piloti, iar timpul obtinut este luat in calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminica 17 iulie.
Ca si anul trecut, in 2011 se va merge prin Muntii Cindrel, Fagarasi, Lotrioara, Sureanu , iar prima zi de hard enduro este duminica, 17 iulie, cand se va ajunge in Cindrel. Spectatorii au cateva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune ca daca ai ajuns la finisul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro ti-ai depasit limitele. Pe 18 iulie se va merge in Fagarasi, iar marti se va parasi zona Sibiului pentru a ajunge la Orastie.
Asa cum a inceput, raliul hard enduro se va incheia in oras doar ca de aceasta data se va merge in centrul istoric al Sibiului. In Piata Mica, la Podul Mincinosilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finisul raliului este programat in jurul orei 14.00.
Fanii pot sa isi urmareasca favoritii accesand incepand cu prima zi in munti (duminica 17 iulie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibila optiunea live tracking, unde introducand numarul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se afla acesta pe traseu.
Printre pilotii cu cele mai multe vizionari pe live tracking se vor afla si in acest an: Chris Birch (Noua Zeelanda, Pro) – castigatorul editiei din 2010, Andreas Lettenbichler (Germania, Pro) – castigator al editiei din 2009, Graham Jarvis (Marea Britanie, Pro) – castigatorul editiei din 2008 a RBR, castigator al The Tough One in 2011, Emanuel – Mani- Gyenes (Romania, Pro) – castigator al RBR la clasa Experti Echipe in 2005 si 2006, castigator al clasei Maraton in Dakar 2011, Dani Otil/Krisztian Nagy (TipTil Team) cea mai cunoscuta echipa de la categoria Hobby Team.

Leave a Reply