Pilotii Citroen vor sa cucereasca si Argentina


Pilotii Citroen vor sa cucereasca si Argentina

De la inceputul sezonului, modelul Citroen DS3 WRC a castigat toate raliurile pe macadam. Sébastien Loeb si Daniel Elena au trimufat in Mexic si Sardinia, iar Sébastien Ogier si Julien Ingrassia s-au impus in Portugalia si Iordania. Echipa Citroen Total vrea sa continue sezonul 2011 cu inca o victorie in Argentina, o etapa in care marca franceza a excelat intotdeauna.
Raliul Argentinei este prima etapa, din cele doua, programata in emisfera sudica si isi are locul ei special in Campionatul Mondial de Raliuri, dar mai ales in inima echipei Citroen Racing. Incepand din 2004, mai intai cu Carlos Sainz si apoi cu Sébastien Loeb, Citroen nu a pierdut niciodata duelul din regiunea Cordoba. In 2011, echipa va intra in lupta cu o singura amibitie – sa continue sirul de victorii!


Includerea Raliului Argentinei in calendarul WRC, dupa un an de pauza, a dus si la cateva modificari ale traseului. Villa Carlos Paz este in continuare in centrul evenimentului, iar pilotii vor descoperi celebrele vai Traslasierra, Punilla si Calamuchita. Super speciala se va desfasura tot in Villa Carlos Paz, iar startul oficial se va da joi dupa masa. In plus, au fost incluse unele sectiuni de asfalt in probele de macadam.
„Am facut cateva teste saptamana trecuta pe asfalt pentru a vedea cum se comporta masina”, explica Sébastien Loeb. Cu o sectiune de asfalt de 20 kilometri programata vineri si alti 14 kilometri in ziua de sambata, lupta se anunta foarte interesanta. „Tinand cont ca sectiunile de asfalt sunt chiar in mijlocul specialelor pe macadam, nu avem cum sa schimbam setarile masinii. Trebuie sa ne adaptam stilul de pilotaj pentru a obtine un rezultat cat mai bun. Un factor crucial va fi, cu siguranta, modul in care stim sa ne protejam pneurile”, a continuat Loeb.
Sébastien Loeb si Daniel Elena, lideri in clasamentul general, si-au propus sa obtina inca o victorie in Argentina. „Rezultatele noastre arata munca intregii echipe. Este bine ca modelul Citroen DS3 WRC are un usor avantaj pe macadam, dar diferentele la finalul unui raliu sunt foarte mici. Trebuie sa fim foarte rapizi inca de la start si va trebui sa mergem la limita pana la final. Cu o proba de 48 de kilometri programata in ultima zi nu ai cum sa faci altfel”, a adaugat campionul mondial en-titre.
Sébastien Ogier a luat startul in Argentina doar in 2009 si experienta sa in acest raliu este destul de limitata. „Venim aici cu ambitii mult mai mari decat in urma cu doi ani. Traseul este fantastic si foarte variat. Dictarea trebuie sa fie foarte exacta pentru ca sunt unele zone cu bolovani pe specialele Mina Clavero si El Condor unde orice greseala este penalizata imediat. Desigur, obiectivul nostru este sa obtinem un rezultat cat mai bun, sa adunam cat mai multe puncte si sa reducem diferenta fata de pilotii din fata noastra”, a spus Ogier, ocupantul pozitiei a treia in clasamentul general al pilotilor.
Pentru pilotii Citroen Racing, Raliul Argentinei a inceput la Buenos Aires, sambata 21 mai, cu o demonstratie spectaculoasa in jurul obeliscului din Piata Republicii cu modelul DS3 WRC.
La startul etapei din America de Sud, a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri, se vor afla inca doua modele DS3 WRC preparate de Citroen Racing Technologies. Aceste masini vor fi pilotate de echipajele Petter Solberg/Chris Patterson (Petter Solberg World Rally Team) si Peter van Merksteijn Jr/Eddy Chevaillier.

Leave a Reply