Premiera europeana pentru noul Hyundai Elantra


Premiera europeana pentru noul Hyundai Elantra

Hyundai a lansat, in cadrul Salonului Auto de la Barcelona 2011, noul Elantra – model ce va fi disponibil catre vanzare in Romania, Spania si alte tari europene in cel de-al treilea trimestru al acestui an.
Proiectand o imagine mai sportiva si mai progresiva decat predecesorul sau, nou sedan compact Elantra va continua traditia de succes a acestui model si va oferi performante de top in clasa C si consum redus de carburant, mutumita tehnologiei si motoarelor de ultima generatie.

Inspiratia designului
Designul modelului Elantra isi are radacinile in folozofia de design Hyundai denumita “sculptura fluida”, ce proiecteaza linii dinamice si sofisticate in aspectul vehiculului.
Echipa de design a modelului Elantra a reusit sa ofere acestui sedan o imagine puternica si increzatoare, prin coborarea liniei plafonului, prin crearea unor pasaje de roti bine conturate si prin adaugarea unor linii pline de caracter, ce se intind de la stalpul A, de-a lungul capotei, pana la bara din fata. Grila hexagonala distinctiva subliniaza apartenenta modelului Elantra la familia Hyundai. Farurile prelungile completeaza exteriorul elegant.
Designul rafinat se regaseste si in interior. Partea decorativa argintie ce porneste din laterale si conduce catre consola centrala este caracterizata de o forma fluida ce intareste imaginea rafinata, dinamica, a vehiculului. Culorile metalice si negrul lucios folosite la interior adauga un aer futuristic, high-tech, noului Elantra.
Datorita liniei joase a plafonului si a liniei portbagajului, noul Elantra are un profil mai sportiv si un coeficient aerodinamic de doar 0.28, ceea ce se tradce printr-o rezistenta mai mica la inaintare si consum mai mic de carburant.


Elantra are un ampatament de 2.700 mm, cu 50 mm mai lung decat cel al generatiei precedente. Lungimea sa totala este cu 25 mm mai mare decat cea a generatiei precedente, masurand 4.530 mm, in timp ce latimea a ramas la fel: 1.775 mm. Inaltimea a fost micsorata cu 35 de mm, ajungand la 1.445 mm, fara a afecta insa spatiul pentru cap

Noul Elantra va fi oferit cu un nou motor pe benzina, Gamma 1.6 litri MPI D-CVVT, montat la transmisii manuale si automate cu sase rapoarte.
Avand o greutate redusa, datorita structurii din aluminiu, motorul cu patru cilindri Gamma 1.6 litri MPI este echipat cu distributie variabila D-CVVT pentru a obtine 132 CP la 6.300 rpm si pentru a permite emisii scazute de carburant si cel mai mic consum din clasa. Cuplul maxim este de 16.1 kg/m (158 Nm) la 4.850 rpm.
Gamma este dotat cu un sistem mecanic de ajustare a culbutorilor (Mechanical Lash Adjuster – MLA) ce imbunatateste consumul de carburant si rigiditatea, in timp ce masa inertiala joasa ajuta la reducerea coeficientului de frecare si a zgomotului valvelor.
Determinarea Hyundai de a concepe un vehicul foarte eficient continua prin folosirea unei transmisii automate cu control manual SHIFTRONIC sau a unei transmisii manuale cu sase rapoarte pentru modelul Elantra.
Hyundai devine astfel unul dintre cei trei constructori de automobile la nivel global care are propria cutie de viteze automata cu sase rapoarte.

Leave a Reply