Skoda Fabia, consum 2.2 litri la 100 km


Skoda Fabia, consum 2.2 litri la 100 km

Parcurs-record cu Fabia GreenLine. Consum de doar 2,21 litri/100 km. „Campionul mondial al economiei de combustibil” Gerhard Plattner a reusit sa parcurga 2.006 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil din Austria pana in Danemarca si inapoi.
S-au efectuat 2.006 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil, adica un consum de 2,21 litri/100 km. Austriacul Gerhard Plattner a pornit la drum in 10 mai la Reutte, Austria, a condus pana in localitatea Bov, Danemarca si apoi s-a intors in punctul de plecare. Astfel „Campionul mondial al economiei de combustibil” a reusit sa coboare mult sub consumul indicat de producator conform normelor. Ruta a constat aproape in exclusivitate din cea mai lunga autostrada germana, A 7. Alimentarea inaintea startului, precum si intregul parcurs au fost supravegheate de International Police Motor Corporation (IPMC).

Dr. Eckhard Scholz, membru al consiliului de administratie SKODA, responsabil cu dezvoltarea tehnica, subliniaza, cu ocazia acestui record, optimizarile continue pe care producatorul ceh le implementeaza in privinta economisirii energiei: „Lucram in permanenta si intens la reducerea durabila a emisiilor de CO2 si a consumului de combustibil pentru masinile noastre. Modelele noastre se numara printre cele mai economice masini de pe piata, iar noi oferim si preturi accesibile. O dovada in acest sens sunt versiunile noastre GreenLine din a doua generatie. Parcursul lui Gerhard Plattner dovedeste acest fapt in mod impresionant si arata care pot fi efectele tehnologiei inovatoare si a unui stil de condus eficient.

Gerhard Plattner cu privire la succesul parcursului-record: „Modelele SKODA GreenLine sunt un adevarat exemplu pentru condusul eficient. Acest atu nu este important doar pentru buget, in conditiile preturilor actuale la combustibil, ci si pentru reducerea poluarii. Cu acest consum care se situeaza mult sub consumul indicat de producator conform normelor, vreau sa arat ca nu doar constructorul de masini, ci si fiecare sofer poate sa contribuie la reducerea poluarii. Putem sa incepem de la detalii minore, precum verificarea presiunii din anvelope.”

Inca de la drive testele de anul trecut, efectuate cu presa, Gerhard Plattner reusise sa obtina un consum de sub 3 litri/100 km cu gama de modele SKODA GreenLine din a doua generatie. El a redus acum in mod evident consumul care atunci atinsese valoarea de 2,7 litri/100 km.

Leave a Reply